søndag 24. april 2011

Muglai saag

Indisk vegetarrett med spinat, løk, koriander og fløte.
600 g grovhakket spinat
2 løk i tynne skiver
2 cm revet ingefær
2 hvitløkfedd revet
3 ss soyaolje eller ghee (eller klaret usaltet smør)
1 ts malt spisskummen
1 ts gurkemeie
1 ts malt koriander
1 dl kremfløte
salt
Varm oljen og ha i løk. Stek på middels varme i 3-4 minutter til løken er gylden. Tilsett ingefæren og hvitløken og fres i 1/2 - 1 minutt. Sett opp varmen og tilsett gurkemeie, chilipulver, spisskummen og koriander og stek i ca 1 minutt. Legg i spinaten i to-tre omganger. Etter ca 1/2 minutt vil spinaten falle sammen og neste porsjon kan tilsettes. salt (etter smak mye) og rør om. La det koke på middels varme under lokk i 12-13 minutter. Tilsett fløten under omrøring og la det få et oppkok.
Server med naan eller chapati og en yoghurtsaus

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar