Personer: 4
Tilberedning: 10 minutter
Steketid: cirka 20 minutter
Ingredienser:
750 g torskefilet uten skinn
400 g revet frisk kokos
2 ss hvetemel
2 ss olje
2 løk, i skiver
2 fedd hvitløk, presset
1 ts gurkemeie
4 grønne chilier uten frø, finhakket
2 ss sitronsaft
1 3/4 dl tykk kokosmelk
salt
Kokosmelk:
Bland 400 g revet frisk kokos eller kokosmasse med 9 dl melk i en kasserolle, kok opp, skru ned varmen og la det småkoke til mengden er redusert med en tredjedel. Sil melken, og få med så mye væske som mulig. Hell den silte melken i en bolle, og sett den til kjøling i kjøleskapet. Når væsken er kald, skum av det øverste laget, "fløten". Resten er kokosmelk.
Til pynt:
Skiver av rød chili
Klippet gressløk
1. Del torsken i 4 og vend den i mel. Varm oljen i en stekepanne, og stek fisken raskt på begge sider. Ta den opp med hulløse og sett til side.
2. Ha løk og hvitløk i pannen og stek i cirka 5 minutter, til løken er myk og gyllen. Tilsett gurkemeie, chili, sitronsaft, kokosmelk, og salt etter smak. La det småkoke uten lokk i 10 minutter, eller til sausen har tyknet.
3. Legg i fisken, og ta med eventuell væske rundt fisken, øs sausen over og kok forsiktig i 2-3 minutter, til fisken er gjennomkokt. Pynt med chili og gressløk og server med en gang.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar