mandag 25. april 2011

Kylling Tikka Masala

Personer: 4-6
Tilberedning: cirka 45 minutter + marinering
Steketid: cirka 20 minutter

Ingredienser:

4 benfrie og skinnfrie kyllingbryst, kuttet i terninger
saft av 1 sitron
1 1/2 ts salt
2 ts pepper
1 løk, delt i fire
2 fedd hvitløk
5 cm frisk ingerfærrot uten skall
375 g yoghurt naturell
hakket persille eller frisk koriander, til pynt

Masala:
75 g smør
1 løk i tynne skiver
1 fedd hvitløk, i tynne skiver
1 1/2 ts gurkemeie
1 1/2 ts chilipulver
1 ts malt kanel
frøene fra 20 kardemommekapsler
1 ts malt koriander
2 ts anisfrø

1. Legg kyllingkjøttet i en bolle, drypp sitronsaft over, og krydre med salt og pepper. Rør til blandingen dekker kjøttet godt, dekk over bollen og sett til side.
2. Ha løk, hvitløk og ingefær i en kjøkkenmaskin, og finhakk grønnsakene. Tilsett yoghurt og sil sitronsaften fra kyllingen i yoghurtblandingen. Mal den til en puré, og hell det over kyllingen. Dekk over og sett til marinering i kjøleskapet i 24 timer.
3. Tre kyllingterningene på grillspyd, og ta vare på marinaden. Legg spydene under en forvarmet grill, og grill så sakte som mulig i cirka 6-8 minutter, til kjøttet er akkurat gjennomstekt. Det er viktig å ikke steke for mye. Dra kjøttet av spydene.
4. I mellomtiden lages masala. Smelt smør i en wok eller stekepanne, tilsett løk og hvitløk og stek i 4-5 minutter til løken er myk. Dryss over gurkemeie, chilipulver og kanel, rør godt og stek i 1 minutt. Tilsett kardemomme, koriander og anisfrø, rørestek i 2 minutter, tilsett så yoghurtmarinaden. Bland godt og kok opp. Legg i kyllingkjøttet og kok i 5 minutter. Pynt med hakket persille og server med en gang. Strimlet vårløk er delikat som tilbehør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar