mandag 25. april 2011

Grønnsakspizza

(3 pers)

Pizzabunn:

5 1/2 dl hvetemel
1 1/2 dl vann
25 g gjær
1/2 ts salt
2 ss olje

Grønnsakfyll:

4-5 ss olje til steking
1 aubergine i skiver
1 squash i skiver
1 løk, grovhakket
2-3 store tomater,
flådd og grovhakket
1/2 rød paprika i strimler
1/2 grønn paprika i strimler
pizzakrydder (f.eks. oregano, timian)
salt og pepper
150 g revet ost, gjerne mozzarella

Fremgangsmåte:

Løs gjæren opp i lunkent vann. Bland vann, mel, salt og olje til en smidig deig. La den heve til dobbelt størrelse. La oljen bli meget varm på stekepannen. Snu raskt alle aubergine- og squash-skivene. Fres løken til den er blank, ha i tomater og paprika. Kjevle eller klapp deigen utover en stekeovnsplate. Legg først på aubergine- og squash-skiver og fordel tomatsausen over. Strø på krydder og ost. Stek pizzaen ved 225°C i ca. 20 min.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar