(4-6 pers)
1 kylling (900 g)
2 ts salt
1/2 ts hvit pepper
2 fedd hvitløk
3 dl kokosmelk (elle vanlig melk)
2 ss karve
1 ss malt koriander
1 ss soyasaus
2 friske, røde chili
2 ts sukker
1 ts rekepasta
3 ss knuste peanøtter
sitron eller limejuice
friske korianderblader
Vask og tørk kyllingen. Gni de inn med salt, pepper og knust hvitløk. Ha de3n i en kjele og hell på kokosmelk så det dekker kyllingen. Sett på lokk og la kyllingen koke i en halv time. Løft ut kyllingen. Avkjøl den og del den i mindre stykker.
Varm melken og tilsett resten av ingrediensene unntatt sitron og korianderblader. Chili skal finhakkes. Ha i kyllingstykkene og la retten koke til kyllingkjøttet er mørt.
Legg kyllingstykkene på et serveringsfat. Dynk over limejuice eller sitronsaft. Fordel sausen over kjøttet. Pynt med finhakket, frisk koriander og eventuelt røde chilistrimler. Serveres med ris.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar